Svenskt Schäfermästerskap Malmö 2011

Som domare vid SSM  är man mycket förväntansfulll, samtidigt som man har stor respekt inför uppgiften. Då jag under alla mina år som uppfödare besökt eller ställt ut  i stort sett på alla SSM och nu för tredje gången själv få döma är det med stor glädje man ser fram emot  detta. Man måste alltid som domare vara ödmjuk och förstå att det är ett svårt och ett långsiktigt arbete att föda upp, träna, och presentera så fina hundar, det ligger mycket stor möda och ett stort  intresse för vår  ras bakom detta, tack för förtroendet att få bedöma era hundar. Jag hade i år tilldelats att döma hanvalpar 4-6 och 9-12 månader.Jag vill passa på att tack för inbjudan att döma och gratulera Slåne/blekinge Schäferdistrikt till ett mycket fint och trevligt SSM, jag vill också tacka mina eminenta ringsekreterare Ulrika Jarlson, Carina Hammar och alla övriga fuktionärer som fick allt att fungera utmärkt!                                                                           
Lars Hammar 

                                                                                                          

 


Prispallen hanar 4-6 månader

 I klassen 4-6 månader var 20 valpar anmälda varav 16 kom till start, klassen var bra med en riktigt bra topp. Vann gjorde  Adatos Von  Anka, en valp av mycket hög anatomisk kvallitet, med ett utmärkt huvud och gångverk, torr och stram och därtill mycket bra päls och pigment. En mycket värdig vinnare!

På andra plats placerade sig Gildewangens Diablo (hunden som omnäms i texten ovan) En mycket typfull och väl uppbyggd hund med bra päls och pigment, absolut korrekt front och hög manke, mycket välvinklad, mycket vägvinnande rörelser från en fast rygg, kunde dock inte nå förstaplatsen på grund av sin löshet i haslederna.

På tredje plats en något yngre valp Beathalandets Översten, också han av allra högsta anatomiska kvallitet och med utmärkta rörelser, han försvarar sin placering mycket väl.


I klassen 9-12 månader var 16 valpar anmälda varav 13 kom till start, en ganska bra klass där dom tre första höjde sig något för dagen. Uppropad på första plats Mischalands silas var en mycket välbyggd, och välpigmenterad valp kanske den mest i ögonfallande valpen i klassen, tyvärr kunde han under gångverksprovet inte hålla denna plats utan fick släppa förbi två konkurrenter, jag är helt övertygad att denna hane kommer att ha en lysande framtid, han fick en mycket välförtjänt tredje plats!

Vann gjorde Unixus Fargo, en mycket väl uppbyggd valp med bra päls och pigmen, kraftfullt uttrycksfullt huvud och energiska vägvinnade rörelser, en värdig vinnare!

Till en andra plats arbetade sig Dockits Xox upp med mycket fina rörelser och fin presentation, också han en mycket välbyggd valp med bra huvud och uttryck, fina färger och bra päls, han fick sin placering välförtjänt.

Prispallen hanar 9-12 månader

  Vinnande uppfödarklass valpar med hederspris

Kennel Beathalandets!
En riktigt fin grupp med stor jämnhet och fin kvallitet!

"Bilderna har jag lånat från Kennel Beatalandets och Kennel Unixus hemsidor, hoppas inte har något emot detta"