Svenskt Schäfermästerskap Skillingaryd 2008

Först vill jag ge en eloge till till utställningsplatsen och arrangemanget.   Skillingaryd var absolut ett toppställe för att arrangera SSM.Dessutom var vädret på sitt allra bästa humör. 

Jag hade tilldelats att döma hanvalpar 4-6 mån och 10-12 mån, jag har en bestämd uppfattning att dessa klasser höll kvallitesmässigt ett bra genomsnitt.Genomgående var valparna välskötta och med ett bra uppträdande i ringen.

 I hanhundsklassen 4-6 månader där 30 st deltog fanns en riktigt bra topp bestående av 10-11 valpar  Klar vinnare i klassen blev Trensmars Ramazotti, en valp som tilltalade mej väldigt mycket. Han har en utmärkt anatomi och presenterade sig med stor utstrålning i de olika gångarterna

.Hanar 10-12 som innehöll 11 hundar var även den av bra genomsnitt. Här lyfte sig de 4 första hundarna över de övriga. Även här fanns en klar vinnare redan från början Dollar av Röstagården, också han mycket väl uppbyggd och presenterade sig mycket förtjänstfullt.

Jag hade också äran att tillsammans med kollegan Fredrik Steen få beskriva avelsklasserna valpar,

 

 

 

där de deltagande grupperna genomgående framvisade jämnhet, med väl uppbyggda valpar och goda rörelser.

Som avslutning vill jag tacka för inbjudan att döma vid årets SSM, jag vill även tacka min ringsekreterare och hustru Carina , övriga medhjälpare i ringen för mycket bra arbete. Jag vill också ge en eloge till alla utställare/handler och ägare för ett sportsligt och proffsigt uppträdande i och utanför ringen.

Lars Hammar

  Dollar av Röstagården