Schäferhundkubben Borås Special och valputställning den 2010-10-10

     

 

 

 

 

 

 

 

BIR Vinnade valp Rothcos Centa

BIM valpen  Adatos Ursus
 
BIM Vuxna Ebafarmens Yezzus,
 
BIR Vuxna Holevikens Loka (bilden är från ett tidigare tillfälle)
 
Bästa Uppfödare Kennel Ebafarmen

Utställningen i Borås blev en mycket trevlig                                                  tillställning med 81 anmälda hundar varav 71 kom till start.                                                                                                                                  SK-Borås förfogar över en alldeles utmärkt plats att bedriva                   ortgruppsaktiviteter på och för dagen bjöds ett alldeles                 utmärkt väder.

Kvalliteten bland valparna var medelgod  jag kunde trots detta hitta några riktigt bra klassvinnare, nämnas kan vinnande hane 4-6 månaders Adatos Ursus en mycket typfull valp med utmärkta proprtioner och ett mycket brapigmen han rörde sig dessutom på ett mycket förtjänstfullt sätt, han blev dagens bästa hanvalp och BIM.

Vinnande tik 6-8 mån Fidelhof Pennie var även hon en mycket tilltalande valp som bör ha en lovande framtid. Klassvinnade tik 10-12 månader Rothcos Centa är en tik som jag dömde till BIR valp i Halmstad i början av året hon var då precis 4 månader gammal, jag tyckte då att hon var av alldeles utmärkt kvallitet och det är skönt att nu konstatera att hon har fortsatt att utvecklas till den stjärna jag tycker hon är Hon blev bästa tilvalp och BIR

 En uppfödarklass deltog, Kennel Ebafarmen hade som vanligt en fin grupp som tilldelades HP

Två hanar deldog med avelsklass, båda grupperna var jämna i typ                  och anatomi och väl värda sina HP

 Hundar från vuxna klasserna jag minns lite extra var vinnande hane 12-18 mån Ebafarmens Yezzus, en mycket ädel hane med alldeles utmärkt  anatomi och gångverk, han blev dagens bästa hane BIM.

I klassen 12-18 månader tikar segrade Normanners Salina en mycket kraft och substansfull tik med mycket bra anatomi och röreser.                  18-24 månader tikar var en liten klass endast 3 st, vann gjorde       Skogshagens Elda en mycket feminin tik med utmärkt anatomi och mycket fina rörelser. 

Av brukshundsklasserna vill jag nämna tikklassen, där deltog 4 tikar alla erhöll Vorzuglich, segrade gjorde Holevikens Loka en mycket        vältränad och välgående tik av absolut högsta kvalitet. som i och           med segern  blev Svensk Schäfervinnare                                             och för dagen bästa tik BIR

Ebafarmens Kennel uppvisade en mycket homogen och typlik uppfödargrupp med erhöll HP 

Jag vill tacka SK-Borås för inbjudan att döma, ringrekreterare och övriga funktionärer för ett mycket bra arbete.

  Ordföranden Lasse Östlund överlämnar en välsmakande domargåva.


BIR & BIM

 

Många vill vara med på bild. Här är det Vietnamesiska Schäferhundsklubbens ordförande Gustav Nguygen med fru och hunden Ebafarmens Tuborg.