Schäferhundsklubben Kåge Valp och Specialutställning

Först vill jag tacka Og-Kåge för inbjudan att döma deras första Specialutställning den 19/6 i Kåge                     Tack även för ett fint samkväm med god mat på lördagsklvällen.

När jag anlände på lördagseftermiddagen med flyg i ett riktigt busväder med åska och regn tänkte jag att det kommer att bli en riktig blöt tillställning  nästa dag, men som tur vad hade jag fel, det klarnade upp och vi hade enbart några skurar i övrigt varmt och soligt 

Nu till utställningen 45 st anmälda hundar varav 36 kom till start, valparna var genomgående av mycket god kvalitet där topparna höjde sig något över de övriga.

BIR- valp blev Quatrogårdens Hanno en mycket välbyggd, välpigmenterad hane med utmärkta rörelser.             BIM blev Quai`s Meja också hon av mycket hög kvallitet. 

Vuxna klasserna bestod även de av mycket god kvalitet och riktigt bra toppar, där fanns särskilt en tik som etsat sig fast i mitt minne, klassvinnade tik i 12-18 månader som också blev bästa tik för dagen  Quatrogårdens Essie, en medelstor välpigmenterad torr stram tik av absolut högsta kvalitet, hon visade sig med mycket välbalanserade rörelser. I brukshundsklass tikar segrade Quatrogårdens Bine en stor mycket harmoniskt uppbyggd tik med mycket fina rörelser.

I vuxna klassen hanar deltog fem stycken hundar, alla av utmärkt kvalitet och erhöll vorzuglich .Vann klassen och erhöll BIR gjorde Uschigårdens Haijo en i mitt tycke alldeles idealiskt uppbyggd hund med utmärkta rörelser dessutom har han en mycket fin storlek. På andra plats placerade sig Willaritts Olex som jag inte tidigare sett i så fin kondition, också han en mycket väl uppbyggd hund med utmärkta rörelser och mycket bra storlek.

Ett stort tack till mina mycket duktiga ringsekreterare för ett gediget arbete i ringen.

Lars Hammar


BIR Uschigårdens Haio

BIM Quattrogårdens Essie